Novi VIRL program

za dizajn in simulacijo strežniškega omrežja

Kaj je VIRL?

VIRL (Virtual Internet Routing Lab) je orodje za dizajn in simulacijo omrežja. S pomočjo grafičnega vmesnika dizajniramo mrežo in simuliramo njeno delovanje. Pri tem uporabljamo virtualno predstavitev prave mrežne opreme, s pravim mrežnim operacijskim sistemom (Cisco IOS ali NX-OS). Konfiguracijo, ki jo naredimo lahko prenesemo v produkcijsko okolje. Celotno okolje uporablja OPenStack za upravljanje.

Kako VIRL deluje?

VIRL uporablja Linux KVM virtualizacijo in OpenStack za krmiljenje navideznih strojev. API funkcije pa omogočajo kreiranje in nadzor nad izvajanjem navideznih strojev v simulirani mrežni topologiji. Uporabniki dizajnirajo mrežo preko vmesnika VM Maestro in uporabljajo mrežne elemente kot so navidezni usmerjevalnik, stikalo in strežnik. Dizajn se prevede v nabor navideznih strojev, ki poganjajo pravi Cisco mrežni operacijski sistem (IOS).

Kaj VIRL omogoča?

Dizajnirajte, učite se in testirajte z uporabo navidezih strojev, ki poganjajo pravi Cisco omrežni operacijski sistem (IOS, IOS XE, IOS XR in NX-OS), kot tudi navidezni stroji, ki poganjajo operacijske sisteme drugih proizvajalcev. Izgradite zelo natančen model svoje bodoče mreže in preučite obnašanje in konfiguracijo usmerjevalnih protokolov. Naučite se kako ugotavljati napake v delovanju omrežja in kako jih odpraviti.

Bi želeli izvedeti še več podrobnosti o VIRL programu in razsežnostih Cisco UCS Mini strežniške rešitve na primeru vašega podjetja? Naročite se na brezplačno svetovanje z našim IT strokovnjakom.

Naroči brezplačno svetovanje
Za nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo ta spletna stran uporablja piškotke.
V redu